פורסים 2 בצלים גדולים לפרוסות דקות. ממיסים חמאה במחבת. מגבירים להבה ומוסיפים את רצועות הבצל, מלח וסוכר חום ומערבבים היטב.

ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב קבוע על אש נמוכה למשך כ 40 דקות נוספות. להוסיף 3 כפות יין אדום לקבלת גוון ענברי עמוק, וקרמול מלא של הבצל.

מניחים לבצל להתקרר מעט.

פורסים 2 בגטים רוסטיק לכ 20 פרוסות, בעובי של כ-1.5 ס"מ. מסדרים פרוסות על נייר אפייה.

מרססים כל פרוסה בתרסיס שמן זית עד לציפוי קל. מעבירים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות; לאפייה 8 עד 10 דקות יותר או עד שהם קלויים קלות/גוון זהוב.

להגשה: מניחים 1 כף בצל מקורמל על כל פרוסת לחם קלוי; מוסיפים מעל 1 כפית מעוגלת גבינת שמנת. מקשטים בעשבי תיבול.

אהבתם? אל תשכחו לשתף